Saturday, April 16, 2011

Vari eneses


Foto: Rosie Hardy

Vari meis endis on kõik see, mida me ei taha, et teised näeksid. Sageli toimub see varjamine tahtlikult, kuid see võib toimuda ka tahtmatult. Valetame nii teistele kui endale, uskudes, et seda pole olemas. Meie vari sünnib meie varajases nooruses läbi sõnumite, mida saame meid ümbritsevatelt inimestelt. Vari kasvab koos meiega. Vari muudab meie arusaama iseendast ja haavab meie tervet minapilti. Kui me neid omadusi alla surume, eitame kogu oma olemust.

Kõigis meis on olemas see vari, tume pool ja kui me ei lase tal end ohutul viisil väljendada, teda pidevalt alla surume, hakkab ta kuhjuma ja sellest saab tohutu jõud, mis võib hävitada nii meie enda kui ka teiste elud.

Mõnikord on see vari meis nii sügavale alla surutud, et me ei teagi tema olemasolust. Me ei pruugi karta mitte ainult teiste poolt taunitavaid omadusi ehk väiksust, vaid ka oma suurust. Me kanname need omadused teadmatult üle teistele, selle asemel, et neid omaks tunnistada. Me näeme teiste vigu ja imetleme teiste mingeid omadusi märkamata, et need on tegelikult meie enda vead ja omadused. Vaadates neile otsa, tunnistades neid, neid mitte häbenedes saad olla tõeliselt vaba. Kui sa ei tegele oma varjuga, tegeleb tema sinuga. See, millele sa vastu seisad, jääb püsima.

4 comments:

  1. Ei suuda uskuda, et psühholoog, advokaat või kes iganes on samade omaduste kandjad nagu pedofiil või mõrtsukas.See laialt levinud demagoogiline postulaat on relv pahategijate käes - teie kõik ju ka olete samasugused kui mina, ainult vahele pole jäänud.

    ReplyDelete
  2. Tiiu, igaühel on omad varjud - kurjategijal ja advokaadil üldjuhul erinevad,kuid on ka ette tulnud, et nende varjud ühtivad. Varjud iseenesest pole pahad, neid on vaja tunnistada ja nendega tegeleda. Kurjategija sageli ei tea, ei oska või ei taha oma varjuga teisiti hakkama saada kui läbi teisi kahjustava käitumise.

    ReplyDelete
  3. Õige kõik, mida kirjutad, aga ma räägingi neist juhtumitest, mil need varjud erinevad - ühtede varjud nagu Hitleril on saatuslikud kogu rahvale ja teise vari laseb elada endal ja teistel, ei jäta traagilisi tagajärgi.

    :-)

    ReplyDelete
  4. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete